vineri, 23 aprilie 2010

Implantarea, o obsesie nascuta in sec.XX

Stimoceiverul va cunoaste dezvoltari ulterioare atat ca design cat si ca posibilitati de utilizare. Ralph Schwitzgebel, care lucra pentru CIA a conceput "o insecta de ureche" prin care se putea comunica de la subiect la subiect. Un memoriu datat 22 septembrie 1961 descrie cateva activitati MKULTRA in care se pune accentul pe implanturi:
"1. Continuarea activitatilor specifice prin implantarea de stimulatoare electronice miniaturale in centre specifice din creier.
2. Reglarea raporturilor dintre tehnologie si subiect, esentiala pentru conditionarea si controlul celui care poarta implantul."
Studiile s-au extins, iar cercetatorul american James Olds a demonstrat ca anumite zone din hipotalamus pot produce efecte la stimularea electronica. Directiile de cercetare au parasit zona Top Secret trecand in sfera de interes a societatii civile. Robert G. Heath de la Universitatea Tulane a implantat 125 de cipuri in creierele subiectilor sai in incercarea de "a vindeca" homosexualitatea.
In acelasi timp, cercetatorii militari studiau efectele cipului pe subiecti care habar nu aveau ca fusesera implantati. Cu ajutorul stimoceiver-ului, subiectilor le erau induse distal stari de frica, excitatie, halucinatii, placere. Fratii Ralph si Robert Schwizgebel au realizat dispozitive de urmarire a indivizilor implantati pe distante foarte lungi.
Acest fapt avea sa extinda conceptul sistemelor asupra "arestarii la domiciliu"; in occident, peretii inchisorii fiind mai distantati ca in Lagarul Socialist. Joseph A Meyer de la Agentia de Securiatte Nationala (NSA) a impins conceptul si mai departe sugerand implantarea tuturor americanilor arestati. Insa mai multe voci s-au opus declarand ca in democratie nu arestarea ci condamnarea este definitiva si irevocabila daca s-au terminat toate caile de atac ale sentintei.





joi, 22 aprilie 2010

Pionierii implanturilor electronice

Jose Delago scrie in 1950 cartea Physical Control of the Mind: Towards a Psychocivilised Society in care descrie cu multe amanunte modul de utilizare a implanturilor pentru stimularea electronica a creierului. Acesta s-a numit Stimoceiver si era un electrod miniatural capabil sa receptioneze si sa transmita unde electromagnetice. Experientele lui Delago s-au desfasurat initial pe tauri in corida, Animalului i se implanta acest micro electrod si cand ataca toreadorul era oprit printr-o simpla apasare de buton. In 1966, Delago afirma: "cercetarile mele sustin oribila teorie ca miscarea, emotia si comportamentul pot fi conduse de forte electrice si ca fiintele umane pot fi controlate ca si robotii prin apasarea unor butoane."
Nanotehnologiile mileniului trei demonstreaza clar acest lucru prin comenzile distale date computerului etc. Visul de aur al agentiilor de spionaj parea foarte aproape de a se adeveri, mai ales dupa ce Delago a atasat Stimoceiverul unui subiect uman, transformandu-i urechea intr-un microfon capabil sa inregistreze o gama variata de sunete. Apoi, armata americana a experimentat dispozitivul anexandu-l unor animale din preajma unor unitati militare adverse.
Insa ideile lui Jose Delago fusesera testate cateva decenii in urma de sovietici. In 1923, Bernard Barnardovich Kazhinski a scris un raport intitulat: Comunicatia Radio Biologica in care sunt studiate natura si esenta unui anume fenomen de comunicare electro-magnetica intre organismele vii. Experientele culmineza cu ideea crearii unui Registru al Gandului, unui Hipnotizator Electronic si a unui dispozitiv pentru Transmiterea Gandurilor la Distanta. In a doua jumatate a sec al XX-lea cele doua forte aflate in spatele Cortinei de fier au inceput serii de cerecetari care aveau sa schimbe fundamental optica asupra biosului si a mediului inconjurator.

marți, 20 aprilie 2010

Spionajul telepatic

In 1995, CIA recunoaste public interesul pentru vizualizarea la distanta (RV), cu alte cuvinte capacitatea de a spiona telepatic. Experinta de pana atunci insuma peste 20 de ani de experinta in operatiuni psihotronice. Pe 6 septembrie in acelasi an, CIA a desecretizat si oferit opiniei publice numeroase dosare secrete despre implicatiile autoritatilor americane in anii '7o in tehnologiile razboiului psi. O hartie publicata de Biroul pentru Afaceri Publice al Agentiei explica foarte bine rolul CIA in cerecetarile si experientele legate de spionaj telepatic distal: "Conform mandatului primit din partrea Congresului, CIA revizuieste informatiile disponiobile si programele trecute de cercetare legate de fenomenele parapsihologice, in special vizualizarea la distanta, pentru a determina daca au vreo utilitate pentru culegerea de informatii." Studiile ulterioare concluzioneaza eficacitatea RV. In rezumat, iata cateva dintre observatiile Institului American de Cercetare (AIR):
- Statisticile demonstreaza ca reusitele sunt mai frecvente decat intamplarea.
- Nu este clar daca efectele observate pot fi atribuite persoanelor dotate cu aceste capacitati paranormale sau datelor legate de tinta si de sensibilitatea energetica a zonelor vizate.
- Nu sunt sufiecinte marturii care sa demonstreze clar ca originea reusitelor se datoreaza functionarii fenomenelor psi; experientele de laborator nu au identificat originea sau natura fenomenului vizualizarii la distanta, daca ea exista cu adevarat.
Pornind de aici AIR si-a extins cercetarile cu si mai mare acuratete beneficiind de fonduri suplimentare si in scurt timp rezulatele descoperirilor au fost rezumate dupa cum urmeaza:
1. Conditiile in care RV este folosit in laborator nu se aplica si in situatiile reale de strangere de informatii. Subiectii care au capacitati de vizualizare la distanta nu pot face conexiuni inverse, iar tintele pot fi protejate cu scuturi electro-magnetice.
2. Datele obtinute cu o oare care acuratete de la persoanele capabile sa vizualizeze la distanta nu au produs acele informatii concrete, specifice spionajului.
3. Informatiile adunate nu au fost consistente, erau inexacte si necesitau o analiza extrem de subiectiva.
4. Concluzia: RV nu a dat rezultate in spionajul real.
Insa aceste concluzii nu aveau cum sa linisteasca opinia publica inflamata de informastiile soc la care a avut acces dupa desecretizarea dosarelor CIA si KGB din perioada 1950-1970. Dr. Edwin C. May, directorul de cercetare a vizualizarii la distanta, atat pentru CIA cat si pentru DIA crede ca raportul AIR a fost motivat politic si ca SUA a incercat inselarea vigilentei noilor adversari geo-strategici: Irak, Iran, Coreea de Nord. Este evident ca rusii stiu foarte bine cat de eficiente sunt actiunile psihotronice in controlul si influentarea informatiei.

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Dovezi ale utilizarii psihotronice

Prin deceniul al saptelea J.B. Rhine un eminent psiholog si parapsiholog a infiintat Fundatia pentru Cercetarea Laturii Umane (FRNM) in incercarea de a sistematiza toate perceptiile extrasenzoriale (ESP). Foarte simplist am putea spune ca ESP are ca obiect obtinerea de informatii fara folosirea celor 5 simturi care ne ajuta sa decriptam universul exterior. Dupa ani de cerecetari, studii si experimente, domeniul perceptiilor extrasenzoriale a fost documentat dupa cum urmeaza:

1. Telepatie (schimb informational de la o minte la alta fara folosirea limbajului articulat sau la trupului si fara ajutorul altor simturi)
2. Clarviziune (obtinerea de informatii necunoscute anterior, ca de exemplu cunoasterea continutului unei carti fara a fi citit-o vreodata)
3. Premonitie (obtinerea de informatii despre un eveniment inainte ca acesta sa se fi petrecut). In 1995, canalul 4 al televiziunii britanice a transmis documentarul Adevaratele Dosare X in care sunt descrise si ilustrate aproape doua decenii de utilizare a psihotronicii de catre SUA, Anglia, URSS, Israel si China.

marți, 13 aprilie 2010

Marea Britanie si cercetarile psihotronice

In cartea lui Peter Wright Spycatcher scrie: " intregul domeniu al cercetarilor chimice si de schimbare a perecptiilor cu ajutorul undelor electro-magnetice era un camp de lupta activ in anii '50. Un program comun MI5 si MI6 de a cereceta cat de mult pot fi folosite in interogatorii droguri halucinogene, ca acidul lisergic si dietilamina (LSD) in care au avut loc experiente multiple la Porton".

La Porton Down se afla Centrul de Cerecetari chimice si biologice ale Angliei. In 1993, dr. Graham Pearson, directorul CBDE (Chemical and Biological Defence Establishment) recunoaste in revista Lobster ca intre 1961-1972 s-au desfasurat teste cu LSD pe 72 de voluntari cu scopul de "a ajuta cerecatrea britanica sa faca fata cu brio provocarilor Razboiului Rece".
In 1968, Eric Haden, pe atunci director la Porton Down a afirmat la BBC ca s-au realizat diferite teste cu substante speciale, printre care si gazul CS "pe oameni in varsta, astamatici si pe tinerii cu probleme comportmanetale". In 1995 dr. G.D.Coley, noul director al CBDE a fost nevoit sa admita ca la Porton Down s-au testat efectele a peste 390 de substante dintre care se remarca toxine pentru mediu amfibiu, antrax, virusul imunodeficientei umane, toxine bacteriene, bombe biologice, toxina botulinica, arme radiologice (perturbatoare de mediu ambiant), gangrena gazoasa, febra hemoragica din Congo si Crimeea, citotoxine, neurotoxine, toxine venerice.


La categoria strict secret figureaza niste substante despre care opinia publica nu stie nimic, pana astazi. Ele sunt catalogate doar dupa nume si numar: BPL, BHA, bomba albastru 27/b, freon pe65702a, JEDS, Saeb, tc-83, agentul td-1 etc. Intre 1963-64, MI5 si MI6 au testat o categorie de substante bio-chimice in statiile metroului londonez. Dr. Coley recunoaste: "intre anii 1948-1955 au avut loc experiente utilizand agenti patogeni in largul coastelor Scotiei si in Marea Caraibilor". Asemeni "suratelor" sale din URSS si SUA, servicile secrete britanice s-au folosit de cobai umani sfidand diabolic libertatile individuale.





luni, 12 aprilie 2010

Fidelitate sau moarte

Programele CIA si ale Pentagonului privind folosirea substantelor chimice si efectele lor asupra mentalului au incurajat Administratia Americana sa mareasca bugetele alocate acestor studii si cercetari ultrasecrete. Spre sfarsitul anilor '50, SUA a invitat Canada si Marea Britanie sa i se alature in dezvoltarea proiectelor privind controlul mintii. La hotelul Ritz Carlton din Montreal s-au stabilit, in iunie 1951 bazele programelor de manipulare si control mental MKULTRA, MKDELTA si MKNAOMI care insumau eforturile cercetatorilor pentru a afla cum se utilizeaza arsenalele chimice si bacteriologice in modificarea starilor de constiinta.
Desi procesele de condamnare ale nazismului de la Nuremberg au scos la iveala experimentele legate de controlul mental al prizonierilor din lagarele de concentrare, iar faptuitorii au fost condamnati pentru crime impotriva umanitatii, atat SUA, Marea Britanie, Canada, cat si URSS, China, Coreea de Nord au beneficiat de "know how-ul" nazist angajand fosti cercetatori germani, scapati "miraculos" de sentinte teribile. Deja in zorii decadei a sasea, nici un savant german nu mai era incarcerat. Secretul era atat de bine pazit, incat ori ce incercare de a parasi prematur laboratoarele sau de a dezvalui cuiva, profan obiectul cercetarilor se pedepsea intr-un singur mod: moartea!
In 1953, dr. Frank Olsen, cercetator angajat al CIA a fost gasit mort in fata hotelului unde locuia in New York. Abia in 1998, intr-un articol publicat in Mail on Sundey mai multi specialisti scriu ca Olsen a fost asasinat deoarece fusese considerat periculos pentru programele de control mental derulate de CIA.

duminică, 11 aprilie 2010

Super puterile nu cred in paranormal dar il folosesc asiduu

La inceputul anilor '70 CIA l-a angajat-o pe Ingo Swann,un celebru clarvazator, pentru a dezvolta un program de spionaj electronic. Activitatea lui s-a desfasurat la baza militara Fort Meade din Maryland. Abia in 1995, Washinghton Post a dezvaluit cateva date despre programele americane de spionaj si control psihic.
Alaturi de Ingo Swann au fost inrolati in programe psihotronice si alti nativi cu mari calitati extrasenzoriale, care vor deveni celebri dupa desecretizarea dosarelor militare ale CIA: Uri Geller,Pat Price, Joe McMoneagle, Lynn Buchanan si Major Ed Dames.
Cam in aceeasi perioada, sovieticii reusisera sa sistematizeze si sa matemizeze predicatale psihotronice: "Operativitatea in campul de lupta mental reprezinta manipularea conexiunii campului biofizic intre om si campul privit ca sistem determinant de mediul in care acesta traieste. Prin schimbarea naturii liniilor campului unificat care trece prin corpul biofizic, se poate altera multimea parametrilor realitatii."
Razboiul psihotronic, "paranormal" inroleaza oameni antrenati sa-si dezvolte calitatile supra senzoriale, proprii fiecaruia dintre noi. Sovieticii reusisera la apogeul Razboiului Rece sa proiecteze ganduri la distanta prin mijloace psihice. Grupuri mari de populatie ostile ideologiei sovietice au fost grav afectate prin mijloace telepatice, ceea ce l-a facut pe Leonid Brejnev, presedintele URSS, in 1975 sa ia o pozitie destul de inflexibila in ceea ce priveste un control foarte riguros al arsenalelor psi. Noile relatii de dezghet dintre SUA si URSS au facut posibile desecretizarile dosarelor KGB-GRU; CIA-NASA, pe perioada primelor doua decenii dupa cel de-al doilea razboi mondial.

joi, 8 aprilie 2010

Confruntari psihotronice


In numarul 205 al revistei militare Hanauer Anzeiger, prin anii '80 a aparut un articol extrem de interesant despre hipnospionaj. Un document al DIA (Defense Intelligence Agency) descrie modul prin care spioni ai KGB si GRU au penetrat telepatic niste spatii securizate. Este cazul englezului Geoffrey Prime, care a spionat pentru sovietici timp de 14 ani pana sa fie prins de catre agentii MI 6.


Acesta reusise sa induca unor ofiteri NATO, un program de hipnoza care-i faceau sa deconspire planuri ultra secrete. Apoi subiectii, deveniti spioni fara voie erau introdusi in amnezia posthipnotica, habar neavand ca in timpul scurtei transe hipnotice le-au fost extrase informatii capitale pentru echilibrul razboiului rece. Americanii reusisera inca din anii '70 sa definitiveze teoria vederii la distanta (remote viewing) cunoscut si ca OBE (out the body experiment). Cercetarile s-au derulat la Institutul de Cercetari Stanford.


Inca de la jumatatea anilor '50, SUA, URSS, China, Coreea de Nord, Cehoslovacia si Bulgaria au inceput vaste cercetari in zona energetica de manifestare a spiritului uman.Pana astazi, aproape toate serviciile secrete si armate ale tarilor membre NATO, precum si altora detin departamente speciale dedicate studiului si aplicabilitatii psihotronicii. Massashuttes Institute of Tehnolgies (MIT) studiaza fotografiile spiritelor denumite electronografii.
Un telepat american a furnizat Comandamentului US Navy harta completa cu toate submarinele americane si sovietice, fara a avea elementele concrete de amplasament si fara cunostintele necesare de tactica si strategie. De partea ceallata a Cortinei de Fier, un agent psihotronic din lagarul socialist a reusit sa ofere GRU amplasamentul bazelor nucleare americane, fapt ce a condus in anii '8o la plasearea rachetelor balistice cu focoase nucleare MX in dispozitive aflate permanenta in miscare.

miercuri, 7 aprilie 2010

Anii de glorie a psihotronicii sovietice

In 1961, profesorul rus Valentin Vasiliev a publicat in Anglia lucrarea Experimente de sugestie mentala. Profesorul era cunoscut in mediile militare preocupate de tehnici si tehnologii psihotronice. La catedra sa de fiziologie din cadrul Universitatii din Sankt-Petersburg, Vasiliev studiase cu succes sugestia la distanta si efectul zombi-woodoo.
Evident, fara consimtamantul subiectului vizat, asupra acestuia se declansau diferite tehnici de manipulare distala, dar mai ales de inducere prin unde electro-magnetice a unor programe mentale. In momentul in care cercetarile profesorului au atins nivele interesante, KGB si GRU comanda cateva aparate de sugestie mentala. Cercetarile doctorului Victor Iniusin asupra indivizilor dotati psihic pentru imixtiuni psihotronice aduc URSS-ului un imens avantaj in anii '60.
Cu ajutorul efectului Kirilian, Iniusin fotografia aurele subiectilor alegandu-i pe cei in a caror aura se gasea un strat mai mare de ioni. Astfel, in unitatile speciale ale KGB si GRU au fost inrolate persoane cu mari abilitati "paranormale". Pactul de la Varsovia avea sa dezvolte aceste unitati de lupta din campul mental, mai ales cu sprijinul cehului Robert Pavlita, inginer care a creat un generator de unde electromagnetice de inalta frecventa denumit generator de energie bioplasmatica, folosit in transmisiile mentale la distante foarte mari.
Arsenalul psihotronic sovietic a fost experimentat intre anii 1975-1977 asupra ambasadei SUA de la Moscova. Efectele? Doi ambasadori si mai multi functionari diplomatici s-au imbolnavit si au murit de cancer. Sub conducerea generalului Oleg Kalughin, au fost executate manevre de natura psihotronica folosind frecvente sub 1000 de Mhz, care penetreaza structurile pana la organele interne afectand totodata si functionarea creierului.

joi, 1 aprilie 2010

Cinismul folosirii substanelor radioactive pe subiecti umani

In 1993 avea sa izbucneasca un scandal imens legat de moartea unor civili folositi drept cobai in experimente de natura psihotronica, de catre Ministerul Energiei al SUA. Pe 7 decembrie, in acel an, Hazel O 'Leary, secretarul Energiei a ordonat desecretizarea dosarelor care contineau experimentele pe subiecti umani derulate dupa terminarea celui de-al doiela razboi mondial. Consecintele acestui demers, aveau sa arunce o lumina cruda peste activitatile oculte ale ministerului.
Inca din perioada razboiului, ministerul Energiei a testat efectele plutoniului asupra organismului. Astfel, cativa subiecti au fost injectati deliberat si monitorizati atat in timpul vietii, cat si dupa deces. In anumite cazuri, subiectii erau alesi dintre pacientii cu cancere in faze terminale.La Spitalul Municipal din Massachusetts, in perioada 1953-1957 au fost injectate cu plutoniu si uraniu-235 unsprezece persoane internate.
Printre ei s-au aflat si pacienti diagnosticati gresit, astfel ca la autopsia unuia dintre ei, Elmere Allen, hamal de gara, cetatean de culoare s-a descoperit ca suferea de ulcer si nu de cancer. Experimentele cu plutoniu-au fost fatale el agonizand ingrozitor. S-au facut experimente si asupra femeilor gravide, care ingerau un cocktail cu materiale radioactive, pentru ca "savantii" sa studieze impactul acestora asupra fetusilor. Testele au avut loc la clinica prenatala fara plata a Universitatii Vanderbilit din Nashville.