duminică, 21 februarie 2010

Hipnoza privita ca instrument de manipulare distala


Studiile asupra hipnozei au concluzionat ca sclipirile pot facilita intrarea in transa. Creierul, odata ce a fost captivat de un ritm se va lasa condus in "tripuri" care genereaza diferite stari emotionale si comportamentale. Succesul televiziunii se poate traduce si prin paleta de culori pe care o propune spectatorului, cromatica putand influenta si chiar exercita o atractie hipnotica asupra mintilor.

Daca, in mod traditional, starile de transa sunt obtinute prin meditatie, rugaciune, contemplarea manadalelor, recitarea litanica a mantrelor sau prin tehnici samanice, fie cu ajutorul ritmului constant, fie cu ajutorul plantelor sacre, studiile militare asupra hipnozei si mai ales a starilor modificate de constiinta au dus la producerea tehnologiilor generatoare de unde capabile sa modifice frecvenetele cerebrale.

Nanotehnologia,permite astazi, controlarea distala si inducerea de stari pe cale artificiale, fara ca subiectul vizat sa intuiasca macar. Este stiut, din pacate, intr-o comunitate mica, despre posibilitatile de manipulare distala cu ajutorul calculatorului, televizorului, jocurilor video, telefonului mobil si practic prin intermediul oricarui obiect care genereaza unde electro-magnetice.

Iata cateva exemple: prin emiterea de campuri pulsate la frecvente cuprinse intre 0,5-2,4 htz se declanseaza fenomene senzoriale. La peste 25 de hertzi campul vizual al tintei se restrange, caci aceasta pulsare intra in rezonanata cu cortexul vizual.Cortexul somatosenzorial poate fi modificat cu unde electromagentice de 9 htz. Profesorul Jose Delgado, neurofiziolog la Faculatea de medicina din Yale, scrie in lucrarea sa Controlul fizic al mintii, cum a reusit sa opreasca in corida, un taur din galop si sa-i imprime un alt ritm de mers, doar cu ajutorul unor electrozi si a unui emitaor de unde hertiale. "Intelegerea bazelor biologice ale comportamentului social si a activitatii mentale poate fi avuta in vedere pentru prima data in istoria omenirii si va fi o etapa decisiva in gasirea de solutii inteligente pentru unele tipuri de angoase, frustrari sau conflicte. Functiile psihismului pot fi provocate, modificate sau inhibate prin stimularea electrica a creierului", mai scrie Delgado.