joi, 1 aprilie 2010

Cinismul folosirii substanelor radioactive pe subiecti umani

In 1993 avea sa izbucneasca un scandal imens legat de moartea unor civili folositi drept cobai in experimente de natura psihotronica, de catre Ministerul Energiei al SUA. Pe 7 decembrie, in acel an, Hazel O 'Leary, secretarul Energiei a ordonat desecretizarea dosarelor care contineau experimentele pe subiecti umani derulate dupa terminarea celui de-al doiela razboi mondial. Consecintele acestui demers, aveau sa arunce o lumina cruda peste activitatile oculte ale ministerului.
Inca din perioada razboiului, ministerul Energiei a testat efectele plutoniului asupra organismului. Astfel, cativa subiecti au fost injectati deliberat si monitorizati atat in timpul vietii, cat si dupa deces. In anumite cazuri, subiectii erau alesi dintre pacientii cu cancere in faze terminale.La Spitalul Municipal din Massachusetts, in perioada 1953-1957 au fost injectate cu plutoniu si uraniu-235 unsprezece persoane internate.
Printre ei s-au aflat si pacienti diagnosticati gresit, astfel ca la autopsia unuia dintre ei, Elmere Allen, hamal de gara, cetatean de culoare s-a descoperit ca suferea de ulcer si nu de cancer. Experimentele cu plutoniu-au fost fatale el agonizand ingrozitor. S-au facut experimente si asupra femeilor gravide, care ingerau un cocktail cu materiale radioactive, pentru ca "savantii" sa studieze impactul acestora asupra fetusilor. Testele au avut loc la clinica prenatala fara plata a Universitatii Vanderbilit din Nashville.