marți, 13 aprilie 2010

Marea Britanie si cercetarile psihotronice

In cartea lui Peter Wright Spycatcher scrie: " intregul domeniu al cercetarilor chimice si de schimbare a perecptiilor cu ajutorul undelor electro-magnetice era un camp de lupta activ in anii '50. Un program comun MI5 si MI6 de a cereceta cat de mult pot fi folosite in interogatorii droguri halucinogene, ca acidul lisergic si dietilamina (LSD) in care au avut loc experiente multiple la Porton".

La Porton Down se afla Centrul de Cerecetari chimice si biologice ale Angliei. In 1993, dr. Graham Pearson, directorul CBDE (Chemical and Biological Defence Establishment) recunoaste in revista Lobster ca intre 1961-1972 s-au desfasurat teste cu LSD pe 72 de voluntari cu scopul de "a ajuta cerecatrea britanica sa faca fata cu brio provocarilor Razboiului Rece".
In 1968, Eric Haden, pe atunci director la Porton Down a afirmat la BBC ca s-au realizat diferite teste cu substante speciale, printre care si gazul CS "pe oameni in varsta, astamatici si pe tinerii cu probleme comportmanetale". In 1995 dr. G.D.Coley, noul director al CBDE a fost nevoit sa admita ca la Porton Down s-au testat efectele a peste 390 de substante dintre care se remarca toxine pentru mediu amfibiu, antrax, virusul imunodeficientei umane, toxine bacteriene, bombe biologice, toxina botulinica, arme radiologice (perturbatoare de mediu ambiant), gangrena gazoasa, febra hemoragica din Congo si Crimeea, citotoxine, neurotoxine, toxine venerice.


La categoria strict secret figureaza niste substante despre care opinia publica nu stie nimic, pana astazi. Ele sunt catalogate doar dupa nume si numar: BPL, BHA, bomba albastru 27/b, freon pe65702a, JEDS, Saeb, tc-83, agentul td-1 etc. Intre 1963-64, MI5 si MI6 au testat o categorie de substante bio-chimice in statiile metroului londonez. Dr. Coley recunoaste: "intre anii 1948-1955 au avut loc experiente utilizand agenti patogeni in largul coastelor Scotiei si in Marea Caraibilor". Asemeni "suratelor" sale din URSS si SUA, servicile secrete britanice s-au folosit de cobai umani sfidand diabolic libertatile individuale.