marți, 20 aprilie 2010

Spionajul telepatic

In 1995, CIA recunoaste public interesul pentru vizualizarea la distanta (RV), cu alte cuvinte capacitatea de a spiona telepatic. Experinta de pana atunci insuma peste 20 de ani de experinta in operatiuni psihotronice. Pe 6 septembrie in acelasi an, CIA a desecretizat si oferit opiniei publice numeroase dosare secrete despre implicatiile autoritatilor americane in anii '7o in tehnologiile razboiului psi. O hartie publicata de Biroul pentru Afaceri Publice al Agentiei explica foarte bine rolul CIA in cerecetarile si experientele legate de spionaj telepatic distal: "Conform mandatului primit din partrea Congresului, CIA revizuieste informatiile disponiobile si programele trecute de cercetare legate de fenomenele parapsihologice, in special vizualizarea la distanta, pentru a determina daca au vreo utilitate pentru culegerea de informatii." Studiile ulterioare concluzioneaza eficacitatea RV. In rezumat, iata cateva dintre observatiile Institului American de Cercetare (AIR):
- Statisticile demonstreaza ca reusitele sunt mai frecvente decat intamplarea.
- Nu este clar daca efectele observate pot fi atribuite persoanelor dotate cu aceste capacitati paranormale sau datelor legate de tinta si de sensibilitatea energetica a zonelor vizate.
- Nu sunt sufiecinte marturii care sa demonstreze clar ca originea reusitelor se datoreaza functionarii fenomenelor psi; experientele de laborator nu au identificat originea sau natura fenomenului vizualizarii la distanta, daca ea exista cu adevarat.
Pornind de aici AIR si-a extins cercetarile cu si mai mare acuratete beneficiind de fonduri suplimentare si in scurt timp rezulatele descoperirilor au fost rezumate dupa cum urmeaza:
1. Conditiile in care RV este folosit in laborator nu se aplica si in situatiile reale de strangere de informatii. Subiectii care au capacitati de vizualizare la distanta nu pot face conexiuni inverse, iar tintele pot fi protejate cu scuturi electro-magnetice.
2. Datele obtinute cu o oare care acuratete de la persoanele capabile sa vizualizeze la distanta nu au produs acele informatii concrete, specifice spionajului.
3. Informatiile adunate nu au fost consistente, erau inexacte si necesitau o analiza extrem de subiectiva.
4. Concluzia: RV nu a dat rezultate in spionajul real.
Insa aceste concluzii nu aveau cum sa linisteasca opinia publica inflamata de informastiile soc la care a avut acces dupa desecretizarea dosarelor CIA si KGB din perioada 1950-1970. Dr. Edwin C. May, directorul de cercetare a vizualizarii la distanta, atat pentru CIA cat si pentru DIA crede ca raportul AIR a fost motivat politic si ca SUA a incercat inselarea vigilentei noilor adversari geo-strategici: Irak, Iran, Coreea de Nord. Este evident ca rusii stiu foarte bine cat de eficiente sunt actiunile psihotronice in controlul si influentarea informatiei.