miercuri, 17 februarie 2010

Arme cu efecte subliminale




Studiile si cercetarile de laborator, prin echiparea cobailor cu electrozi, au reusit sa obtina pe cale artificiala efecte comportamanetale obisnuite. De aici experimentele au devenit si mai complexe, avand ca teren de studiu omul insusi. S-a reusit stimularea placerilor la femeile depresive, declansarea sentimenetlor de afectiune la subiecti abrutizati. Zonele amigdalei sunt activate prin amplasarea electrozilor pe lobul temporal drept, astfel subiectul vizat devine foarte romantic fara sa-si mai cenzureze sentimentele.

Cerecetarile se concentreaza mai ales asupra hormonilor. Fermonii, cei care declanseaza dorinta sexuala, sunt folositi de catre serviciile secrete,inca din antichitate, iar armatele tehnologizate folosesc marcarea trupelor inamice cu feromoni, care atrag de exemplu viespii. In razboiul cibernetic, soldatii sunt accesorizati, primind majoritatea comenzilor prin casti.

Este cazul aviatorilor de F22, Eurofight si a tancurilor. Tocmai de aceea se lucreaza astazi, la arme capabile sa interfereze cu plaja se frecvente a castilor respective si care sa le bruieze. Sa ne imaginam un pilot care ajunge sa-si bombardeze propriile locatii, fiind indus in eroare de chiar atuul sau.Daca sunt emise impulsuri foare rapide, masurate in nanosecunde, la o viteza adaptata prin sinteza vocala, se poate creea in creier impresia credibila ca sunt auzite comenzile si ordinile altcuiva. Rusii si americanii au pus in functiune tehnici de influentare acustica subliminala. Spectrul perceput de ureche se situeaza intre 15-20 kilohertzi.

Dispozitivul militar utilizeaza o banda temporara neutilizata si pe frecvente foarte joase se adauga la informatiile radio sau televizate primite de la ofiterii propriei armate, cateva ordine impercepetibile de constient, dar imediat receptate de catre subconstient. In aceste cazuri, ratiunea nu poate interveni, astfel individul nu va constientiza nici o modificare a realitatii sau schimbari care l-ar putea face suspicios.