joi, 18 februarie 2010

Soldatul universal

Asociind puterea sugestiilor cu tehnologii psihologice militare de manipulare si cu ajutorul psihotronicii, cercetatorii militari americani studiaza, si spun unii, chiar au reusit sa obtina "soldatul perfect". Prin scindarea personalitatii originare si inducerea unor personalitati multiple, controlate, subiectul poate fi condus catre o stare de schizofrenie manifesta.

Astfel "soldatul universal" devine in stare sa ucida si apoi sa refuleze intr-o clipa descarcand din creier ori ce senzatie de remuscare sau de vina, caci aparatul de ucis apartine personalitatii controlate de aramata, iar omul binevoitor si cu teama de Dumnezeu nu-si va mai aminti nimic. Este excat ca in Dr.Jekyll si mr. Hyde...Prin urmare, in acest caz, este necesara doar transmiterea instructiunilor hipnotice in subconstient, fara alertarea constientului subiectului vizat, si daca din intamplare, acesta se prinde, memoria ii va fi stearsa, la fel de usor. Subiectul a fost tratat amplu in filmul Teoria Conspiratiei cu Mel Gibson. Psihologii, mai ales cei militari stiu sa profite din plin de pe urma refularii. Persoana care a devenit constienta ca a produs un act oribil are doua variante de "autovindecare": uita sau repara!

In cazul refularilor, soldatului perfect i se induce automat o stare de amnezie. Cele mai teribile tehnici de disociere a personalitatii au fost testate de catre sovietici in gulaguri, precum si de autoritatile maoiste sau cele comuniste romane, conduse de ministrul de interne Draghici si coordonate de tortionarul Turcanu in ceea ce a fost numit Fenomenul Pitesti in anii '50. Tehnicile constau in privare constanta de somn, rele tratamente, repetarea litanica a acelorasi cuvinte si obligarea detinutului de-asi injura si batjocorii valorile traditionale.

In Minesota, armata a desfasurat cateva experimente interesante. 20 de voluntari au primit misiunea de a "asasina si jefui" un manechin, dupa care sa pretinda la interogatorii ca sunt nevinovati. Camere de luat vederi au detectat la trei sferturi dintre ei semnatura termica a minciunii prin afluxul de sange strans in jurul ochilor. Celor care au trecut testul li s-a facut o invitatie macabra, sa asiste la executia unui detinut, chiar au primit accesul sa declanseze dispozitivul scaunului electric.

Toti au avut un sentiment de remuscare, insa dupa ce li s-a sters aceasta imagine de pe scoarta cerebrala, au redevenit la starea psihica obisnuita. Ceea ce este cu adevarat ingrijorator!