duminică, 7 februarie 2010

Cipuri biometrice

Cipurile biometrice preocupa structurile statale inca din anii ' 60.Se afirma ca prin injectarea acestora va putea fi redus numarul rapirilor, al crimelor, vor putea fi identificati si urmaritii teroristii sau anarhistii.

Armatele tehnologizate folosesc aceste cipuri injectandu-le inamicilor in timpul interogatoriilor, fara ca ei sa stie. Astfel, dupa eliberare, ei vor putea fi reperati, cu ajutorul satelitilor, oriunde in lume. S-au facut cateva experiente civile,dar sub control militar, in S.U.A, Mexic, Coreea de Sud, in cateva tari din America Latina si in Australia.

Cateva cercetari au ajuns la concluzia ca aceasta tehnologie poate fi folositoare in cazul persoanelor cu diferite dizabilitati, care ar putea actiona diferite dispozitive cu ajutorul gandurilor. Acestora li se poate implanta un cip in cutia craniana, care le va analiza si potenta activitatea electrica neuronala.

Exista deja computere avansate care sunt dotate cu casti cu electrozi, care detecteaza si decripteaza semnalele electrice ale creierului pe care, apoi le transpune in intentii. Alimetarea cipului se face pe principiul dinamului, adica prin frecarea obtinuta in urma miscarii firesti a corpului. Exista foarte multe suspiciuni cu privire la folosirea abuziva a acestor cipuri, intru-cat, obervam cat de lesne putem fi influentati, mai ales cand cineva are acces direct la emisiile noastre cerebrale.