sâmbătă, 13 martie 2010

Abuzurile C.I.A in experimentele pe cobai umani

In Australia armata face experimente asupra magnetismului aplicat pe cobai umani. Cunoscuta sub numele de simulare magnetica transcraniana, tehnica aceasta consta in amplasarea unui electromagnet pe crestetul subiectului, campul magnetic se difuzeaza in creier modificand vibratiile cortexului.Inhiband facultatile lobilor temporali si frontali, blocand capacitatea de abstractizare si sinteza se actioneaza direct asupra partilor arhaice ale creierului. Adus la acest nivel, subiectul se va baza pe calitatile sale primare, de intuitie, perceptie, rapiditate.
Perceptia se modifica devind globala. Concluziile experimentelor sunt foarte intersante si utile daca isi vor gasi rostul si in viata civila. Spre exemplu, s-a constatat ca accedand sistemul limbic devine posibila regasirea celui de-al saselea simt, care s-a pastrat la animale, iar stimuland hipocampul s-ar putea ameliora memoria. Apropo de cobaii umani, sa vedem ce parere are si celebra C.I.A: " Misiunea noastra consta in asigurarea securitatii nationale a Statelor Unite si in pastrarea idealurilor si a stilului de viata american. Noi suntem ochii si urechile natiunii si, uneori mainile ei secrete..." Ei bine, de multe ori aceste maini secrete comit abuzuri privind demnitatea si integritatea fiintei umane, evident atunci cand se impune o asemenea decizie. Iata ce mai contine credentialul cia-ist: " Noi facem ce altii nu pot face, adeseori cu mari riscuri, cand miza este mare, si noi suntem in prima linie recurgem la toate mijloacele necesare pentru a ne impune sistemele valorice si a ne asigura victoria". Experientele pe cobai umani se desfasoara in discretie si la Institutul Allan Memorial de la Univesitatea Mc Gill din Montreal. Programul s-a numit MK (Making Killers), numit si Mind Kontrol evocand experimentele facute de nazisti in lagarele de concentrare.
Cativa ani, 5000 de orfani din Quebec au fost internati in diverse institute de cerecetare, care insa mascau laboratoarele secrete ale C.I.A. Este si cazul Spitalului Saint Jean de Dieu, unde doctorul Cameron, fost colonel in armata americana si agent sub acoperire al Centralei experimenta "camasa chimica" sau "lobotomia chimica". O supravietuitoare a recunoscut in presa: "Ne tineau cu capul in apa rece, stateam legati de pat cu lese, ne simteam ca niste zombie fara vointa, fara vise. In fiecare seara eram obligati sa consumam un drog de sinteza..."
Scandalul a fost imens. Toate aceste documente se afla in raportul Comisiei cetatenilor pentru drepturile omului, 4321 Papineau, biroul 202, Montreal, Quebec, H2H1T3. Marturia unei alte supravietuitoare, Alice Quinton este concludenta: "Ne obligau sa ingeram droguri, printre care si LSD, dupa ce eram cufundati in delirul psihotic eram inchisi in camare izolate, unde asculatm 24 de ore, o banda sonora care difuza acelasi mesaj, obsedant..."