duminică, 14 martie 2010

Torturi psihologice

Experientele colonelului Cameron, platit cu 25 de milioane de dolari pentru a resofta mintile unor necajiti de care nu se preocupa nimeni, arata cat de departe se poate ajunge pentru instaurarea si consolidarea unei puteri fara sens spiritual. Au fost date publicitatii pagini din dosarele sale medicale: " Dupa ingurgitarea LSD-ului, pacientii dau dovada de o lipsa spontana de interes pentru mediul inconjurator. Comportamentul agresiv si interferent inceteaza aproape complet. Ei raman tacuti, nemiscati...Unii prezinta o pigmentare albastra la nivelul fetei si al antebratelor".
Programul pus la cale de C.I.A din cadrul MK (Making Killers) continua cu alternarea rapida dintre dusurile reci si fierbinti, electrosocuri de peste 150 de volti, cinci ore pe zi de spalare a creierului prin repetarea constanta si obsedanta de sloganuri si mesaje abrutizante. Aceste metode de depersonalizare si destructurare a fiintei se regasesc si lagarele comuniste, in Gulaguri. Celebre sunt experientele facute de ofiterii NKVD si in penitenciarele de la Rahova si Pitesti, cunoscute drept programe de reeducare, intre anii 1947-1964.
Celebrul film al lui Mel Gibson, Teoria Conspiratiei este inspirat din scandalul laboratoarelor secrete C.I.A. Indiferent de ideologie, victimile acestor abuzuri psihologice sufera aceleasi umilinte devenind intr-un timp relativ fiinte golite de sens, foarte usor manipulabile. Si, la fel de ciudat, peste tot exista aceeasi explicatie: "aceste experimente contribuie la progresul stiintei si al medicinei". Dovada ca omul puterii are nevoie de cinism pentru a-si justifica sminteala!