duminică, 28 martie 2010

Debutul razboiului psihotronic

Programele de control mental dezvoltate de catre CIA au fost motivate, in primul rand de arsenalul psihotronic de care beneficiau URSS, China si Corea de Nord.. Primul dintre ele, numit BLUEBIRD a fost lansat in 1950, insa si-a schimbat numele in ARTICHOKE, dupa includerea in programele de securitate a Canadei si Marii Britanii, in 1951. MKULTRA debuteaza in 1953 si se va concentra pe o arie larga de cerecetare a comportamentului uman. Oficial, experimentele inceteaza in 1964, insa o parte din programele care aveau in derulare experimente pe cobai umani vor ramane active si se vor regasi in interiorul MKSEARCH.
In 1973, Richard Helms, directorul de atunci al CIA a ordonat distrugerea tuturor documentelor care vizau aceste tipuri experimentale, intrucat Senatul si opinia publica americana erau destul de inflamate de marturiile unor supravietuitori care condamnau vehemnt procedurile la care fusesera supusi. De fapt, MKULTRA se axa pe folosirea fiintelor umane fara stirea acestora, prin manipulari distale si agresiuni info-energetice.
Inca din 1953 a fost declanasata o ancheta federala in cazul mortii suspecte a doctorului Frank Olson. Investigatiile au dus catre CIA, intrucat, doctorul era angajatul Agentiei si experimenta starile induse de LSD. La acuzatiile oficialilor, directorul CIA invoca in 1963 utilitatea experimentelor pe subiecti umani inocenti: "folosirea operationala a drogurilor este diminuata de inexistenta unei testari realiste care sa tina pasul cu rezultatele avansate ale URSS in acest domeniu".
Nimanui din taberele beligerante: Pactul de la Varsovia versus NATO nu-i pasa de considerentele etice si morale.