joi, 18 martie 2010

Ororile armatei japoneze

Intre 1931-1945, armata japoneza a experimentat pe populatia ocupata din Manciuria, diferite tehnici psihotronice, in incercarea de a-i dezradacina, de a le taia orice contact cu traditia si valorile. Astfel s-a instaurat in lagare prostitutia fortata, s-au testat bombe cu antrax pe prizonieri, le-au fost inoculate fortat victimelor virusi ca holerea, febra tifoida, ciuma neagra, botulism, salmoneloza, scarlatina, meningita, tetanos. S-au executat disectii pe oamnei vii. Medicii din lagarele nipone, exact ca si colegii lor de breasla nazisti nu-i considerau pe prizonieri fiinte umane ci "butuci".
Programul de destructurare a inamicilor a insumat sute de savanti japonezi. Se ajunsese pana la experimentarea armelor nonconventionale asupra populatiei civile. In regiunea Ping Fang din provincioa Harbin aflata in nord-estul Chinei, avioane japoneze au diseminat substante toxice precum iperita, gazul mustar, purici infestati in laborator, lasand mii de victime dupa doar o noapte de zbor.
Chiar si in ziua de azi, mentionarea acestor atrocitati este interzisa in cartile de istorie din Japonia. In 1947, un acord secret intre S.U.A si tara Soarelui Rasare a impiedicat nasterea unui Nurenberg nipon. Americanii au primit in schimbul "discretiei" acces la resursele stiintifice si economice. Un raport al Pentagonului din 1947 mentioneaza: "Asemena informatii nu ar fi putut fi obtinunte in laboratoarele noastre, din cauza scrupulelor privind experimentele pe om."