sâmbătă, 20 martie 2010

Convertirea tehnologiilor mortii in componente utile societatii

Fara a exagera prea tare, uneori televiziunea si o parte dintre jocurile video au jucat un rol nefast in procesul de dezumanizare. Jocurile violente in care primesti puncte ucigand oameni nevinovati transforma crima intr-o distractie, banalizand-o! S-a scris si o carte interesanta: Cum ii invata pe copii televiziunea si jocurile video sa ucida de Bernard Raquin, editura Jouvenance. Sa nu uitam, ca de cele mai multe ori creierul nu este capabil sa faca diferenta dintre adevar si fals.
Prin saturarea mintii copiilor cu imagini violente care sunt recompensate, acesti sunt incitati sa le incerce in plan real, ei nefacand net disocierea dintre fictiune si realitate. In loc sa gandeasca distructiv, producatorii de tehnologii psihotronice, ar face mult mai bine sa se concentreze asupra utilitatii lor in plan social.
De exemplu, niste bratari electronice cu declansarea automata in functie de emisiile cerbrale ar putea controla si neutraliza infractorii de toate felurile care gandesc negativ, stiindu-se bine faptul ca secretiile neuronale in caz de minciuna sau alte incalcari ale codui adevarului din ADN sunt usor perceptibile. Daca am aduga acestora si niste dispozitive antiagresivitae, am rezolva si problema violentei conjugale...