marți, 16 martie 2010

Proiectul Blue Bird

Printre experimentele puse la cale de catre C.I.A se numara si proiectul Blue Bird, coordonat de dr. Ewen Cameron. Este, de fapt vorba despre inducerea amneziei si obtinerea destructurarii prin electrosocuri. Aminteam intr-o postare anterioara ca experimentele acestui Mengele in ciocate au "taxat" contribuabilii americani cu peste 25 milioane de dolari.
Iata si de ce se vinde atat de scump Cameron.Dupa stergerea memoriei unei persoane, doctorul remodela universul interior al acesteia inducandu-i anumite conduite psihice dictate de beneficiar, practic transformarea unui om normal intr-un zombie, prin abrutizare, stergerea conditionarilor legate de traditie, religie, cultura etc. In acest sinistru experiment se urmarea traumatizarea copiilor si aruncarea lor intr-un haos psihic, intr-un univers populat de monstri, astfel ca inocularea noului program prin care victima se transforma in tortionar, asasin venea ca o eliberare.
Un subiect scapat de sub control a facut public un "exercitiu": "Ne dadeam cu capul de pereti, pentru ca atunci cand ne opream ne simteam bine..." Mai incape vreun comentariu? Ideea torturilor cu ajutorul lobotomiilor, electrosocurilor, drogurilor, toate modalitatile de a inrai un subiect in vederea folosirii lui ca un instrument de forta, distrugator a preocupat din totdeauna. Din antichitate si pana astazi, centrele de putere au vizat manipularea, reprogramarea fiintei invocand principii religioiase (inchizitia), stiintifice (lagare de concentrare naziste) idealuri, ideologii (sisteme totalitare).
Scandalul din presa canadiana a starnit rumoare in comunitatile internationale, C.I.A sistand finantarile, guvernul canadian, desolidarizandu-se fata de experimentele americane. Dorctorul Cameron s-a pensionat, fara a-i se fi intentat vreun proces pentru crime impotriva umanitatii. Totul s-a dat uitarii spre sfarsitul anului 1988.